Menu
0
27Jun2023
Waarom nu een houtkachel kopen?

Waarom nu een houtkachel kopen?

In de afgelopen jaren is er een groeiende interesse ontstaan in het gebruik van houtkachels als verwarmingsbron. Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van het hebben van een houtkachel in huis, naast het creëren van een warme sfeer en gezelligheid. In deze tekst zullen we de dieper ingaan op de redenen waarom nu investeren in een houtkachel een goed idee is.

#1: De milieuvriendelijkheid

Wil je een houtkachel kopen, dan ben je milieuvriendelijk bezig. Moderne houtkachels bieden namelijk geoptimaliseerde verbrandingstechnologie voor schonere emissies. In vergelijking met een traditionele houtkachel stoot een moderne houtkachel maar liefst 70% minder deeltjes uit. De meeste moderne houtkachels voldoen aan alle strenge wettelijk vastgestelde emissienormen. De meest milieuvriendelijke keuze is om droog hout te gebruiken zodat je bijdraagt aan een schonere en milieuvriendelijke verbranding.

#2: Goedkoop verwarmen

Hout stoken is een kostenefficiënte manier van verwarmen. Diverse onderzoeken uitgevoerd door het Deense technologie-instituut DTI hebben aangetoond dat hout een stuk voordeliger is in vergelijking van andere verwarmingsbronnen. Vooral nu de energieprijzen hoog zijn, kunnen de besparingen door het gebruik van hout significant zijn. Daarnaast heeft de verbrandingstechnologie van houtkachels de afgelopen decennia grote verbeteringen doorgemaakt. Moderne houtkachels maken tegenwoordig efficiënter gebruik van hout, waardoor het houtverbruik tot wel 40% kan worden verminderd. 

#3: Een houtkachel vereist weinig onderhoud

Een houtkachel is gemakkelijk te gebruiken en vergt minimaal onderhoud. Het gebruiksgemak en minimale onderhoud van een houtkachel maken het een aantrekkelijke keuze voor verwarming. Met enkele eenvoudige stappen kun je ervoor zorgen dat je houtkachel optimaal blijft werken en jarenlang meegaat. Verwijder regelmatig overtollige as, maak af en toe de luchtkanalen schoon en vervang versleten onderdelen indien nodig. Hierdoor kun je de levensduur van je houtkachel verlengen. Goede houtkachels gaan gemiddeld 20 jaar mee. Lees hier hoe je jouw houtkachel onderhoud zelf kunt doen.

#4: Je creëert een gezellige sfeer

Je kunt een cozy sfeer creëren door een houtkachel te gebruiken. Met houtkachel geniet je van de krakende geluidjes van het vuur en kun je de dansende vlammen bewonderen: een rustgevend plaatje waar je zeker van zult ontspannen. Heb je vrienden of familieleden op bezoek, dan kan een houtkachel voor gezelligheid zorgen. 

#5: Een houtkachel zorgt voor leveringszekerheid

Een Woodburner kan als een aanvullende warmtebron dienen, waardoor je minder energie nodig hebt. Je bent flexibeler om op de stijgende verwarmingskosten te reageren en bovendien functioneert de houtkachel zonder elektriciteit en kan deze te allen tijde warmte leveren, zelfs tijdens een stroomuitval. Hierdoor biedt een houtkachel betrouwbaarheid op het gebied van warmtelevering. In tijden van onzekere energievoorziening biedt een houtkachel dus een betrouwbaar en flexibel alternatief voor je verwarmingsbehoeften.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.