Menu
0
28Mei2024
Binnenwerk houtkachel vervangen

Binnenwerk houtkachel vervangen

Na een lange dag op werk kom je thuis. Je hebt al een koud biertje uit de koelkast gehaald en wilt nog even snel de kachel laten branden voordat je op de bank ploft. Het is best schrikken als je er vervolgens achterkomt dat er een scheur zit in het binnenwerk van de houtkachel. In deze blog staat de vraag centraal wanneer je het binnenwerk moet vervangen om dit soort problemen te voorkomen.

Waar het binnenwerk voor bedoeld is

Het binnenwerk zou het casco van de kachel moeten beschermen. Sommige binnenwerken zijn gemaakt van chamotte, maar ook skamolex en gietijzer komen vaak voor. Een scheur is in principe geen onoverkomelijk probleem, want het binnenwerk is opgebouwd uit panelen met daartussen een lege ruimte; zogezegd is een kier, scheur of naad niet het einde van de wereld. Dat neemt echter niet weg dat de scheuren in sommige gevallen te groot zijn.

De oorzaak van de scheur achterhalen

Slijtage is meestal de oorzaak van scheuren in het binnenwerk. Maar de scheur kan ook worden veroorzaakt door de belasting van de houtkachel. Te denken valt bijvoorbeeld aan houtblokken die tegen het binnenwerk aan vallen. Soms is een binnenwerk gemaakt van kwetsbaar materiaal. Het risico dat het binnenwerk krom trekt kan eveneens bestaan. Dit is allemaal afhankelijk van het materiaal.

Prestaties van een kachel verbeteren

De eisen die worden gesteld aan kachels worden met de dag strenger. Met name op het vlak van milieuvriendelijkheid is er nog een hoop terrein te winnen. Het is dan ook van groot belang dat de isolatie van het binnenwerk in orde is. Dit leidt er vaak toe dat fabrikanten voor vermiculiet kiezen. Dit materiaal heeft een groot nadeel, want het is gevoelig voor scheuren en breuken. Zo lang de scheuren niet te groot zijn, hoef je niet in te grijpen. Maar als de scheuren te groot worden, moet je op zoek gaan naar een oplossing.

Binnenwerk vervangen

Dit is het moment waarop je het binnenwerk moet vervangen. Online kun je tegenwoordig heel makkelijk een bestelling plaatsen voor een gloednieuw binnenwerk. Je kunt ook even bij ons kijken natuurlijk. Het vervangen van het kachelkoord is in sommige gevallen eveneens raadzaam. Kwestie van nieuwe platen erin en het kachelkoord vervangen dus. Wacht dus niet te lang en bestel vandaag nog een nieuw binnenwerk als het écht nodig is.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.