Menu
0
05Jan2021
Voordelen van een klein houtkacheltje

Voordelen van een klein houtkacheltje

Voordelen van een klein houtkacheltje

Steeds meer mensen kiezen voor een klein houtkacheltje voor extra sfeer en warmte. De steeds betere isolatie van woningen heeft als gevolg dat er steeds meer vraag is naar kleine houtkachels. Een houtkacheltje met laag vermogen is vaak al voldoende om de woonkamer te verwarmen. Daarnaast zien we dat er voor warmte in de veranda, schuur of werkplaats vaak voor een houtkacheltje gekozen wordt.

Veel fabrikanten van houtkachels produceren door de stijgende vraag steeds meer kleine modellen met minder vermogen. Voor kleinere woningen is een houtkachel met 4kW vermogen ideaal om het hele vertrek te verwarmen. Weten waarom een klein houtkacheltje ideaal is? Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet!

Voordelen van een houtkacheltje

Weinig ruimte nodig. Een kleine houtkachel zorgt ervoor dat er maar weinig ruimte nodig hoeft te zijn om sfeer en warmte in huis te halen.

  • Relatief goedkoop. De prijzen van een houtkachel vallen over het algemeen goed mee. Zeker een kleiner model is relatief goedkoop in aanschaf. Zeker als je de vergelijking maakt met een gashaard.
  • Sfeervol. Een houtkachel geeft niet alleen veel warmte, maar ook veel sfeer door het prachtige vlammenspel. Het kopen van een houtkachel met ruitje is dan ook zeker een aanrader.
  • Goedkope brandstof. Haardhout is een goedkope brandstof. Je kan gemakkelijk kant-en-klare houtblokken bestellen of zelf hout klieven en stockeren.
  • Hoog rendement. Ook een klein houtkacheltje kan een relatief hoog rendement halen.

Hoeveel vermogen (kW) heb ik nodig?

Vaak wordt er bij een kleiner vertrek gekozen voor een kleiner formaat houtkacheltje, omdat het vermogen niet al te hoog hoeft te zijn. Meestal is een vermogen van 4kW al voldoende om een kleiner vertrek warm te stoken. Twijfel je over welk vermogen je nodig hebt? De houtkachel specialisten van Woodburner geven graag advies. Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.