Menu
0
16Nov2021
Tuinkamer inrichten? Tips en ideeën!

Tuinkamer inrichten? Tips en ideeën!

Zit jij ook het liefst de hele dag buiten om te genieten van je tuin? Helaas is het weer bij ons niet altijd ideaal om buiten te genieten. Zo schijnt de zon lang niet altijd en kan het ook nog eens flink waaien. Al snel kiezen de meeste ervoor om naar binnen te verhuizen. Met een tuinkamer is dit niet langer nodig. Lees in onderstaande blog over hoe een tuinkamer inrichten voor een gezellig plek waar huis en tuin samenkomen.

Zoek jij inspiratie voor het inrichten van je tuinkamer? Zoek niet verder. Hieronder hebben we al onze tips en ideeën voor je verzameld!

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is simpel gezegd een verlengstuk van je huis in de tuin. Je bent in een tuinkamer verbonden met de tuin, maar het voelt alsof je binnen in je huis bent. Tuinkamers kunnen aan het huis vastzitten, maar kan ook een losstaand verblijf in de tuin zijn. Bij een tuinkamer is lichtinval ontzettend belangrijk. Dit zorgt ervoor dat je de verbondenheid met buiten ervaart.

Tip 1: Houdt rekening met de zon

Bij de tuinkamer wordt er vaak gekozen voor glazen wanden, waardoor er extra veel lichtinval ontstaat. Let bij het plaatsen van een tuinkamer op de ligging. Het liefst wil je natuurlijk dat deze geplaatst wordt op de plek waar de meeste zon naar binnen schijnt. Dit zorgt voor een aangename warmte.

Tip 2: Creëer een geheel

Het doel van een tuinkamer is dat een verlengstuk van je huis in je tuin te creëren. Om voor een harmonieus geheel te zorgen is het van belang om dezelfde stijl te hanteren. Zo voorkom je dat er een contrast ontstaat. De tuinkamer inrichten in dezelfde stijl maakt het écht een verlengstuk van je huis, maar dan in verbinding met je tuin.

Tip 3: Plaats een houtkachel

Een houtkachel plaatsen in je tuinkamer is altijd een goed idee. Het vlammenspel, de aangename warmte en het geluid van knisperend haardhout maakt  je tuinkamer direct letterlijk en figuurlijk een warme ruimte. In ons assortiment vind je een ruim aanbod kleine houtkachels die ideaal zijn voor in een tuinkamer.

Tip 4: Sfeervolle verlichting

Wil jij ook in het donker kunnen genieten van je tuinkamer? Dan is goede verlichting natuurlijk noodzakelijk. Vaak wordt er gekozen voor LED-spots of LED-strips om de tuinkamer zowel praktisch als sfeervol te verlichten. Eventueel kun je de verlichting koppelen aan een afstandsbediening. Zo kun je op afstand de verlichting bedienen en naar wens aanpassen.

Tip 5: Comfortabele zitmeubels

Een absolute must om optimaal te genieten van je tuinkamer zijn comfortabele zitmeubels. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele zitbank, hangstoelen of een loungeset. Zo creëer je een extra plekje om in alle rust van je tuin te genieten.

Tip 6: Vloerkleed voor extra sfeer

Bij een tuinkamer inrichten wil je natuurlijk zoveel mogelijk sfeer creëren. Een goed idee is dan ook om een mooi vloerkleed in de tuinkamer te leggen. Dit zorgt voor extra comfort en sfeer. Kies voor een kleur en patroon dat het beste bij jouw stijl past.

Tip 7: Planten voor extra groen

Een tuinkamer zorgt ervoor dat je de verbondenheid met je tuin voelt. Om het buitengevoel nóg iets meer te benadrukken is onze tip om te kiezen voor planten in de tuinkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie, grote pot met daarin een kamerplant. Of ga voor plantenhangers met daarin leuke hangplanten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.