Menu
0
04Apr2023
Tegels achter je houtkachel

Tegels achter je houtkachel

Ken jij de precieze voordelen van tegels achter een houtkachel plaatsen al? Houtkachels zijn geen noodzaak, maar wel bijzonder fraai. Een beetje houtkachel is een echte blikvanger en een gespreksonderwerp. Met de huidige hoge gasprijzen is het plaatsen van een houtkachel helemaal geen gek idee. Zo duur is een houtkachel namelijk niet. Plaats je er tegels achter, dan is het plaatje helemaal af. Als je een houtkachel installeert, moet je er rekening mee houden dat je de wand erachter goed is afgewerkt. Dit doe je bijvoorbeeld met een heel fraaie tegelwand. Meer weten over tegels achter je houtkachel. Wij, van Woodburner, delen graag een aantal tips.

Tegelen? Dat doe je zo

Voor het betegelen van de muur achter je houtkachel heb je maar een paar dingen nodig. Eén daarvan is een goede kwaliteit tegelsnijder. Hier moet je in ieder geval niet op willen bezuinigen. Een tegelsnijder die niet goed werkt, zorgt voor gebarsten of oneven gesneden tegels. Je kent het gezegde: goedkoop is duurkoop. Ook belangrijk is dat je een goede kwaliteit zelf nivellerende laser hebt. Hiermee garandeer je dat je tegelwand mooi strak wordt. Verder heb je een goede kwaliteit tegel nodig. Kies voor hoogwaardige tegellijm en een goed merk voegsel. In een avondje kan het hele klusje geklaard zijn, mits je handig bent natuurlijk.

Kies een subtiele tegel

Als je voor tegels kiest, kies dan voor een bijzondere vorm tegel. Uitgesproken kleuren zijn lang niet altijd de oplossing. Hier raak je bovendien snel op uitgekeken. Doe iets ludieks, iets fraais, maar wel iets waar je ook na een paar maanden – na een paar jaar – nog van kunt genieten. Koop geen standaard tegels in, maar ga hiervoor naar een specialist. Deze heeft unieke vormen en kleuren tegeltjes: allerlei varianten. Kies iets dat naadloos aansluit bij jouw woning.

Welke tegels plaats je achter een houtkachel?

Als je tegels achter een houtkachel plaats, kun je het beste kiezen voor handgebakken en kleine tegels. Deze zijn niet perfect strak, maar zijn telkens net iets anders. Dit zorgt voor een sterk uitgesproken karakter. Handgebakken tegeltjes zijn echte blikvangers die iedereen wilt hebben.

Tegels en voegen plaatsen, houtkachel gebruiken

Het bevestigen van de tegels en de houtkachel vereist even wat oefening. Je wilt per slot van rekening niet op de kachel smeren of hem beschadigen. Zet een zelfnivellerende laser in om de klus te klaren. Op die manier zit een tegel nooit scheef. Wil je het ontwerp uitdagend maken? Kies dan voor gekleurde voegen. Kies wel alleen voegen die aansluiten bij de tegel. Wil je zo min mogelijk overlast veroorzaken bij het plaatsen van een kachel? Kies dan de Zwitserse methode. In plaats van het hout van onderaf aan te steken, steek je hem van boven aan.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.