Menu
0
12Apr2022
Houtkachels met achteraansluiting

Houtkachels met achteraansluiting

Heb jij al gehoord van houtkachels die een aansluiting aan de achterzijde hebben? Waar de aansluiting bevestigd is, geeft aan hoe de rook wordt afgevoerd. Er zijn houtkachels die een bovenaansluiting hebben, maar ook houtkachels met achteraansluiting. Maar houdt het nu precies in, zo’n aansluiting aan de achterzijde van de houtkachel? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Zo werkt een houtkachel met achteraansluiting

Een houtkachel die niet aangesloten is, werkt ook niet. Een achteraansluiting is ideaal als je woning over een bestaande schouw beschikt. Zo’n houtkachel voor de schouw plaatsen, zorgt voor een unieke en bijzondere combinatie. De uitstraling is erg fraai. De aansluiting aan de achterzijde van de houtkachel zorgt ervoor dat de afstand tussen de schoorsteen en de haard wordt overbrugd. Het rookgasafvoerkanaal wordt hiermee op slimme wijze uit het zicht genomen.

Praktische en mooie oplossing

Mooi vormgegeven houtkachels zijn echte juweeltjes in je woning. De achteraansluiting is de mooiste oplossing voor het wegwerken van het rookgasafvoerkanaal. Dit afvoerkanaal wordt gezien als het minst mooie gedeelte van de houtkachel. Ideaal dus dat het uit het zicht wordt gehouden.

Houtkachels gaan al heel lang mee

Houtkachels bestaan al honderden jaren. Van oudsher geldt dat waar warmte is, gezelligheid heerst. Bij het houtkachel worden verhalen verteld en komen familie en vrienden samen. Hier kun je je zorgen even vergeten, heerlijk ontspannen en genieten van het moment en elkaar. Het zijn de vlammen in de houtkachel die een ontspannend en hypnotiserend effect hebben.

Achteraansluiting van de kachel

De achteraansluiting is ideaal om weg te werken in een schouw. Dat lukt niet zo makkelijk met een bovenaansluiting. Om een achteraansluiting te installeren, heb je wel een bestaand schoorsteenkanaal nodig. Soms wordt er ook gebruik van een nisbus voor de aansluiting. De kachelpijp gaat in eerste instantie horizontaal naar achteren, maar in de schoorsteenkanaal en de muur gaat deze weer recht omhoog. Uiteindelijk wordt de rook dus op dezelfde manier afgevoerd.

Wat is een vrijstaande houtkachel?

Een vrijstaande houtkachel is een stooktoestel dat afsluitbaar is. Je kan deze bijna overal plaatsen, zolang hij maar op het rookkanaal kan worden aangesloten. De warmte die een

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.