Menu
0
17Jan2023
Houtbriketten stoken in je houtkachel, kan dat?

Houtbriketten stoken in je houtkachel, kan dat?

Voor het stoken van een houtkachel heb je droog haardhout nodig. Huishoudens zijn daarnaast steeds meer op zoek naar andere materialen die ze kunnen gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met het feit dat je niet genoeg plek in huis hebt om al het hout in op te bergen of omdat je op zoek bent naar materialen die net wat goedkoper zijn om te halen. Een van deze alternatieve materialen is houtbriketten. Maar is dit materiaal echt geschikt om te gebruiken in een houtkachel? In dit artikel geven wij een antwoord op deze vraag.

Zijn houtbriketten geschikt om te gebruiken?

Houtbriketten zijn zeker geschikt om te gebruiken in een houtkachel. Er is echter wel een maar aan gebonden. Ondanks dat je dit materiaal kan gebruiken, raadt men aan om dit materiaal pas te gebruiken wanneer de kachel al op juiste temperatuur is. Zo heb je namelijk de zekerheid dat je een optimaal vuur krijgt. Het kost jouw haard namelijk meer moeite om houtbriketten te branden. Door te zorgen dat je de vlam eerst aanmaakt met normaal haardhout, kan je de vlam daarna onderhouden met behulp van houtbriketten. Zo besteed je niet onnodig te veel materiaal en geniet jij van een zo’n optimale warmte van de houtkachel.

Het voordeel van een houtkachel

Ben jij erover aan het nadenken om een houtkachel in jouw huis te plaatsen of wil jij graag jouw gashaard omzetten naar een houtkachel? Steeds meer huishoudens zijn op zoek naar meer effectieve manieren om het huis warm te houden. Door de stijgende gasprijzen willen steeds meer gezinnen zo snel mogelijk onafhankelijk worden van gas. Een van de manieren om dit te realiseren, is om een andere oplossing te vinden voor de gashaard. Zolang je de mogelijkheid hebt om een kachelpijp te installeren, is het mogelijk om van de gashaard een houtkachel te maken. Met een houtkachel hoef je alleen te zorgen dat je genoeg droog haardhout in huis hebt en mogelijk houtbriketten hebt om de vlam te onderhouden. Je geniet zo de hele avond door van een prijs-vriendelijke en comfortabele kachel.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.