Menu
0
24Oct2023
Effectieve manier houtkachel schoon maken

Effectieve manier houtkachel schoon maken

Het hebben van een houtkachel is geweldig. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat er onderhoud bij komt kijken. Het is van belang dat dit onderhoud ieder jaar goed wordt uitgevoerd, zo geniet je met alle zekerheid van een veilige en knusse houtkachel. Een van de klussen die je niet mag vergeten, is het schoonmaken van de houtkachel. Wij leggen je graag uit hoe je deze taak zo effectief mogelijk uitvoert.

Wat voor soort houtkachel staat er bij jou thuis?

Voordat je begint met het schoonmaken, is het belangrijk om te kijken wat voor type houthaard jij hebt. Heeft deze houthaard specifieke schoonmaak aanwijzingen? Een vrijstaande haard moet je bijvoorbeeld aan alle kanten schoonmaken, terwijl een ingebouwde haard alleen aan de voorkant en binnenkant schoongemaakt en eventueel gepoetst hoeft te worden.

Het aanschaffen van een schoonmaakset

Wil jij zo snel en makkelijk mogelijk de houthaard schoonmaken? Schaf dan een speciale haardkachel schoonmaakset aan. Met behulp van deze set heb je altijd alles direct bij de hand. Zo heb je altijd een specifieke borstel waar je de kachel mee schoonmaakt, heb je altijd een handig schoonmaakmiddel bij de hand om as mee te verwijderen en heb je ook de zekerheid dat je overal bij kunt.

De kracht van groene zeep

Het is altijd mooi meegenomen wanneer schoonmaakspullen die je al standaard in huis heb gebruikt kunnen worden voor andere taken. Groene zeep hebben we allemaal wel in huis. Deze zeep is enorm effectief in het schoonmaken van vlekken op jouw houtkachel. Daarnaast is het een van de meest milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen om te gebruiken. Vul een emmer met een beetje groene zeep en lauw water. Gebruik dit sopje vervolgens om de houtkachel goed mee schoon te maken. Een voordeel van de groene zeep is dat de kachel na de poetsbeurt ook weer fris ruikt.

Het schoonmaken van het glas

Het glas van de kachel wordt met de tijd matter en vuiler. Soms lijkt het onmogelijk om dit glas weer terug naar zijn originele staat te krijgen. Wil jij graag de ingebrande kachelruit schoonmaken? Dan weten wij het perfecte trucje. Gebruik het as van de houtkachel om roetaanslag of het glas te verwijderen. Pak een stuk keukenpapier en maak deze lichtjes vochtig. Dip het vervolgens in het as en wrijf dit over het glas. Je gebruikt hier het beste een ronde beweging voor. Blijf deze bewegingen voor een tijdje herhalen totdat je de roet ziet loskomen. Voorkomen is beter dan genezen. Wij raden daarom aan om de kachelruit één keer in de twee weken schoon te maken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.