Menu
0
31Jan2023
De beste alternatieven voor een gashaard op een rijtje

De beste alternatieven voor een gashaard op een rijtje

Ben jij op zoek naar alternatieven voor een gashaard? Sinds dat de prijzen voor gas zo extreem omhoog aan het gaan zijn, is het tijd om op zoek te gaan naar alternatieven manieren om jouw huis te voorzien van extra comfort. Het hebben van een kachel heeft namelijk echt erg knus gevoel. Vooral wanneer je na een lange wandeling op een koude winterdag vervolgens kan opwarmen bij het vuur. Een perfect alternatief op de gashaard, is het plaatsen van een houtkachel. Dit is niet alleen een stuk goedkoper in stookkosten, maar zorgt ook voor een geweldige levensechte ervaring. Wij geven je graag de beste alternatieven op de gashaard.

Wat zijn de alternatieven voor een gashaard?

Voor zowel woningen die nog gas hebben als voor gasvrije woningen, is het belangrijk om slimme keuzes te maken in en rondom het huis. Een van deze keuzes is om te kijken hoe je het gebruik van gas kunt verminderen. Wanneer jij graag een haard in huis wilt, maar niet wilt kiezen voor een gashaard, dan zijn er gelukkig genoeg andere opties. De vier alternatieven die wij aanraden, zijn het laten plaatsen van een pelletkachel, een houthaard, een elektrische haard of een bio ethanol haard. Alle vier de soorten zijn gasvrij, kosten niet veel om te stoken, en zorgen voor een heerlijk aangename sfeer in huis. Uiteraard heeft iedere type kachel zijn eigen voor- en nadelen.

Welke soort past het beste bij jou?

Aan de hand van jouw wensen kan je kiezen voor de haard die het beste bij jou past. Wanneer jij al helemaal dromerig wordt van het idee van een echte warme vlam in huis, dan is de houtkachel een geweldige keuze. Uiteraard is het wel belangrijk om te onthouden dat je een houtkachel niet binnen 1 minuut aan hebt. Het kost net wat meer tijd om deze haard tot leven te wekken. Het hebben van een pelletkachel is perfect voor iedereen die echt op zoek is naar warmte in huis. De pelletkachel kan je zelfs zo automatiseren dat hij al aangaat op een specifiek tijdstip. De pelletkachel heeft echter ook nadelen. Je moet al het pellet materiaal opslaan, het maakt een minder intense vlam, het kost elektriciteit en je moet het vaker onderhouden. De bio ethanol en elektrische haard zijn perfect voor iedereen die graag snel een haard aan wilt zetten. Deze systemen werken beide via een afstandsbediening. Ze zijn echter niet altijd de meest effectieve manier om warmte in de ruimte te creëren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.