Menu
0
16Nov2021
Allesbranders voor binnen en buiten

Allesbranders voor binnen en buiten

De term allesbrander wordt in de volksmond vaak gebruikt om een hout- of kolenkachel aan te duiden. Een echte allesbrander is niet goed voor de schoorsteen, de kachel en het milieu. Dit zijn dan ook de voornaamste redenen dat de naam “allesbrander” eigenlijk niet meer bestaat. Tegenwoordig is het zo dat je alleen nog maar mag stoken met verantwoorde brandstof, zoals droog haardhout of pellets.

Zoek jij een zogenaamde allesbrander voor binnen of buiten? Bij Woodburner ben je op het juiste adres voor betaalbare allesbranders.

Hoe werkt een allesbrander?

Een zogenaamde allesbrander wordt tegenwoordig gestookt met houtblokken, kolen of bruinkoolbriketten. De naam allesbrander laat misschien vermoeden dat je er alles mee kunt verbranden, echter is het verbranden van plastic en geverfd hout verboden. Je mag daarom  de kachel enkel stoken op hout en kolen. Een allesbrander wordt ook wel een multibrandstofkachel genoemd. Hiermee kun je hout, kolen en (houtskool) briketten gebruiken. In ons assortiment vind je onderstaande allesbranders voor binnen:

Wat zijn de voordelen van een allesbrander?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen wordt er met de term “allesbrander” vaak een multibrandstofkachel bedoeld. Dit type kachel brengt onderstaande voordelen met zich mee.

  • Keuze uit meerdere brandstoffen (hout, kolen en briketten)
  • Hoog rendement
  • Voordeliger stoken door te kiezen voor de goedkoopste brandstof op dat moment

Wat kost een allesbrander?

Na het lezen van bovenstaande informatie overtuigd en wil je een allesbrander aanschaffen, dan wil je vast weten wat dit type kachel ongeveer kost. De prijzen van multibrandstofkachels variëren enorm. In ons assortiment vind je betaalbare allesbranders van slechts 300 á 400 euro.

Welke brandstoffen zijn geschikt voor een allesbrander?

Veel mensen denken dat je met een allesbrander letterlijk alles kunt verbranden. Dit is zeker niet het geval. Zo mag je zeker geen afval verbranden. Dit is erg schadelijk voor het milieu en voor je eigen gezondheid. Zo komen er bij het verbranden van afval en plastic giftige gassen vrij die giftig en kankerverwekkend zijn. Vermijd ook het verbranden van papier.

Welke brandstoffen zijn dan wel geschikt voor een zogenaamde “allesbrander”? Het meest geschikt zijn hout en kolen. Andere bruikbare brandstoffen zijn houtbriketten, bruinkool, pellets en houtskool. Vaak zijn klassieke haardhoutblokken de goedkoopste optie.

Stook alleen droog haardhout voor een schone, verantwoorde verbranding. Gebruik nooit bewerkt hout of sloophout. Hierbij loop je het risico dat ze giftige metalen bevatten die bij verbranding schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn.

Zorg voor een juiste rookafvoer

Net als bij alle andere kachels is het van belang om een multibrandstofkachel te voorzien van een juiste rookafvoer. Hierbij geldt: hoe hoger het vermogen, hoe groter de diameter van de rookafvoer. Laat je adviseren door een specialist over welke rookgasafvoer bij jouw kachel de beste optie is. Vraag het bijvoorbeeld onze experts.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.