Menu
0
31Mei2022
Zo kies je de juiste vloerplaat voor onder de houtkachel

Zo kies je de juiste vloerplaat voor onder de houtkachel

Een houtkachel met of zonder grondplaat? Ondanks dat je wellicht denkt dat het altijd een must is om een grondplaat onder jouw kachel te hebben, is het niet altijd noodzakelijk. In dit artikel leggen we je alles uit over de do’s en don’ts op het gebied van vloerplaten rond de kachel. Veel mensen willen liever aan een vloerplaat ontkomen, omdat het een afleidende factor kan zijn voor jouw interieur. Het is echter in specifieke gevallen een manier om jouw huis veilig te maken tegen de vlammen van een een houtkachel. Ondanks dat het er esthetisch niet uitziet zoals jij wilt, is het dus zeker in zo’n geval een must.

Wanneer heb je een vloerplaat nodig?

Het toevoegen van een vloerplaat is niet altijd een noodzaak. Wanneer je wel of geen vloerplaat nodig hebt, heeft allemaal te maken met het type vloer wat je in jouw kamer hebt liggen. Een kamer met een houten vloer heeft zeker een vloerplaat nodig onder de houtkachel. In dit geval beschermd de vloerplaat de vloer tegen kleine brandplekken die door vonken of as wordt gecreëerd. Ondanks dat een houten vloer het meeste baat heeft met een vloerplaat, is het voor andere type vloeren ook aan te raden. Een keramiek vloer of een pvc vloer kan namelijk ook altijd schade oplopen door het vuur van de houtkachel.

Een vloerplaat en een wandplaat

Een houtkachel produceert warmte door middel van vuur. Ondanks dat jouw kachel gebruik maakt van een goede afvoer van de rook, is het altijd mogelijk dat er rook er via de voor en achterkant uitkomt, vooral wanneer je de deur opendoet wanneer het vuur aan is. Door middel van een vloerplaat en een wandplaat voorkom je dat het rook ongewenste beschadiging geeft aan jouw muur. In sommige huizen heeft een houtkachel zonder wandplaat een zwarte vlek gecreëerd op de witte muur. Om dit te voorkomen, kies je dus voor een combinatie van een vloerplaat met een wandplaat.

Het gemak van een grondplaat

Het grote voordeel van een grondplaat is dat het zo makkelijk te installeren is. Het woord installeren is zelfs te groot voor wat het is. De grondplaten in ons assortiment kun je eenvoudig onder de houtkachel plaatsen. Het enige wat je moet doen is zorgen dat de kachel op de grondplaat wordt gezet. Heb jij een zwevende houtkachel? Dan hoef je slechts de grondplaat eronder te leggen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.