Menu
0
30Aug2022
Werkplaats verwarmen met een kachel

Werkplaats verwarmen met een kachel

Het is wel zo prettig als je ook in de wintermaanden kunt werken in je werkplaats bij een aangename temperatuur. Om ook in de winter door te kunnen werken in je werkplaats kun je overwegen om een werkplaatskachel te installeren. Met een werkplaatskachel kun je zorgen dat je schuur, garage of werkplaats snel een behaaglijke temperatuur heeft om aangenaam te kunnen werken.  

Verschillende soorten kachels voor je werkplaats

Wanneer je overweegt om een werkplaatskachel te installeren kun je kiezen uit verschillende soorten kachels. Het beste kun je kiezen voor een houtkachel als je een werkplaats wilt verwarmen. Een houtkachel kan makkelijk een vrij grote ruimte verwarmen en zorgt voor een aangename stralingswarmte die verder reikt dan bijvoorbeeld een elektrische kachel. Bovendien verspreidt een houtkachel een aangename geur, in tegenstelling tot een petroleumkachel. 

Hoeveel vermogen heb ik nodig als ik voor een houtkachel voor de werkplaats kies?

Het vermogen of de verwarmende kracht van je houtkachel wordt aangeduid in kilowatts. De meeste werkplaatskachels hebben een vermogen tussen de 5 kW tot 20 kW. Dit vermogen is afdoende om binnen een vrij korte tijd een gemiddelde werkplaats te verwarmen tot een aangename temperatuur. Voor een werkplaats zoals een schuur of een garage heb je al genoeg aan een houtkachel met een vermogen van 5 tot 10 kW. Wil je een ruimte verwarmen die groter is dan 100 m³, dan heb je een werkplaats kachel nodig met een hoger vermogen. 

Wat voor hout heb je nodig voor de werkplaatskachel?

Heb je gekozen voor een houtkachel voor in de werkplaats, dan heb je uiteraard ook hout nodig om te verstoken. Voor een gesloten houtkachel in de werkplaats kun je bijna alle houtsoorten gebruiken. Dat gezegd hebbende kun je hout van naaldbomen beter niet gebruiken voor je houtkachel. Met een gesloten werkplaatskachel zal je niet zoveel last hebben van spatten, maar naaldbomenhout brandt veel sneller op. Maar als je moet kiezen kun je het beste essenhout, berkenhout of beukenhout gebruiken voor de houtkachel. Deze houtsoorten branden het langst en geven ook de meeste warmte af. Je hoeft dan relatief weinig houtblokken te verstoken om het toch behaaglijk warm te hebben. 

Een houtkachel in je werkplaats installeren

Wanneer je een houtkachel in je werkplaats wilt installeren zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zet de kachel niet neer naast een opslag met verf, oplosmiddelen of andere brandbare stoffen. Je moet er ook voor zorgen dat de kachel is voorzien van een schoorsteen zodat de rook naar buiten kan worden afgevoerd, en zorg dat er voldoende frisse lucht kan worden aangevoerd in je werkruimte. En laat minimaal één keer per jaar de schoorsteen goed schoonmaken door een erkende schoorsteenveger, dan hou je lang plezier van je houtkachel.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.