Menu
0
08Nov2022
Wat is kachelzwart

Wat is kachelzwart

Beschik jij over een kachel? Dan heb je vast en zeker al wel eens de term kachelzwart voorbij horen komen. Weet jij echter niet precies wat dit betekent? Maak je absoluut geen zorgen hierover, want in deze blog ontdek je precies wat kachelzwart inhoudt. Daarnaast leer je ook hoe het werkt en waarom men gebruikt van kachelzwart. Op deze manier heb je meer dan genoeg informatie om te beslissen of dit wat voor je is.

Wat is kachelzwart?

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten wat kachelzwart eigenlijk is. Kort gezegd kun je stellen dat dit materiaal ervoor zorgt dat de kleur van de kachel weer zo goed als nieuw is. Andere benamingen van kachelzwart zijn onder andere merknamen als Zebraline en kachelpoets. Via een goede kachelborstel breng je het kachelzwart aan op de verkleurde plekken van je kachel. Daardoor is je kachel weer zo goed als nieuw.

De voordelen van kachelzwart

Met een kachelzwart als Zebraline maak je je kachel niet alleen weer zwart maar breng je ook een nieuwe beschermende laag aan. Mocht je nou tegen grotere problemen aan lopen zoals beschadigingen die je zelfs met kachelzwart niet kunt herstellen: dan kun je deze altijd nog bijwerken met een hittebestendige verf. Zoals deze van Have. Tot slot geeft kachelzwart je kachel ook weer een mooie, glimmende uitstraling. Deze voordelen zijn dan ook zeker de redenen waarom kachelzwart zo in trek is bij de gemiddelde kacheleigenaar.

Hoe het werkt

Tot slot is het zaak om je te vertellen hoe kachelzwart precies werkt. Zoals je net al kon lezen breng je het aan op de verkleurde plekken van de kachel. Eenmaal aangebracht zorgt het ervoor dat er een beschermende laag ontstaat rondom die plekken. Op die manier voorkom je dat er in de toekomst vuil aankoekt. Bovendien is het ook belangrijk om te weten dat kachelzwart geen verf of vernis is. Het is namelijk een soort was, die je makkelijk kunt aanbrengen met een doek of borstel. Zodra het materiaal is opgedroogd, is je kachel er weer helemaal klaar voor.

Al met al is kachelzwart dus een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een manier om bijvoorbeeld je houtkachel weer schoon te maken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.