Menu
0
10Mei2022
Waarom kiezen voor een RVS rookkanaal?

Waarom kiezen voor een RVS rookkanaal?

Ben jij op zoek naar een RVS rookkanaal voor jouw houtkachel? Dan helpt dit artikel je verder. Heb jij een kachel of een gashaard en heb je nog geen rookkanaal hiervoor aangesloten? Dan is dit jouw kans. Er zijn verschillende redenen waarom je gebruik moet maken van een RVS rookkanaal. De belangrijkste is wellicht dat het voorkomt dat rook in jouw kamer binnenkomt. In dit artikel vind je meer handige informatie over de toepassing van een rookkanaal.

Wat is een RVS rookkanaal?

Je vraagt je misschien af waarom het zo noodzakelijk is om een RVS rookkanaal te laten plaatsen. De belangrijkste reden is dat het voorkomt dat jouw huis te maken krijgt met een rooklucht. Wanneer je een rookkanaal laat plaatsen, kan je het beste kiezen voor een rookkanaal van RVS. Dit komt omdat dit materiaal roestvrij is en dus tegen de hitte en de rook van de haard kan. Het is daarnaast een veilige manier om het rook af te voeren naar buiten door de muren. Er zijn verschillende rookkanalen beschikbaar die ieder in specifieke situaties passen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om vast te stellen wat voor rookkanaal het veiligste is voor jouw huis en jouw kachel.

De voordelen van een RVS rookkanaal

Allereerst zorgt een rvs rookkanaal ervoor dat je een goede isolatie hebt. De hitte kan dus makkelijk weg en zal geen brandgevaar opleveren voor jouw huis. Wanneer je te maken hebt met een echte haard of een gashaard, moet je altijd zorgen voor de meest brandveilige alternatieven. Door te kiezen voor RVS voorkom je dat er in de buis corrosie ontstaat. Ook zorgt dit materiaal ervoor dat er geen schade wordt aangericht tijdens forse weersomstandigheden. Sommige materialen zijn gevoelig voor invloeden van buitenaf, maar RVS zal stevig blijven staan en is bestendig tegen heftige windstoten.

Een dubbelwandig rookkanaal

Wanneer je zekerheid wilt dat je voor het beste materiaal kiest, is het aan te raden om een dubbelwandig RVS rookkanaal in huis te halen. Deze buis bestaat uit twee kokers waar isolatiemateriaal tussen zit. Door deze isolatielaag is dit rookkanaal brandwerend. Ook is het geschikt voor iedere soort brandstof, wanneer je gebruik maakt van een gashaard. De toepassing van deze buizen zijn erg divers. Het is mogelijk om ze te gebruiken aan de buitenkant of in de binnenkant van jouw huis of in een gemetselde schoorsteen. Voor alles op het gebied van een houtkachels en kachelpijpen ben je bij ons aan het juiste adres.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.