Menu
0
04Mar2024
Vloerverwarming in combinatie met een houtkachel

Vloerverwarming in combinatie met een houtkachel

Hou jij enorm van de look en het comfort van een houtkachel maar is er al vloerverwarming in huis? Dan is dit geen probleem. Hoewel het voor sommige mensen lijkt alsof deze twee warmtebronnen elkaar tegenspreken, werken ze uitstekend samen. Met behulp van een houtkachel en vloerverwarming geniet jij van een gezellige, knusse en huiselijke sfeer tijdens de koude winterdagen. Graag leggen we hier meer over uit.

Houtkachels als aanvullende warmtebron

Een houtkachel is een uitstekende aanvullende warmtebron om in huis te hebben. Ondanks dat vloerverwarming zorgt voor een stabiele warmte in huis, komt de houtkachel goed van pas om op specifieke momenten het huis even extra op te warmen. Alleen al bij het zien van de echte haardvuren warmt je hart op. Door zowel een vloerverwarming als een houtkachel te gebruiken, geniet je van de voordelen van zowel convectiewarmte als stralingswarmte. Jouw huis zal voor jou en iedereen die op bezoek komt warm, gezellig en knus aanvoelen.

Energiezuinigheid

Men vergeet soms dat het gebruik van een houtkachel een erg energievriendelijk alternatief is voor elektrische verwarming of gasverwarming, zoals vloerverwarming. Door de houtkachel in huis te hebben, kan je vaker de vloerverwarming een paar graden omlaag draaien. De houtkachel geeft immers genoeg warmte af om de ruimte comfortabel aan te laten voelen. Zo worden jouw maandelijkse stookkosten een stuk lager, zonder dat jij hier comfort voor moet inleveren. Deze energievriendelijke houtkachel is ook in verschillende ontwerpen te vinden. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaande of juist inbouw houtkachel. Zo weet je zeker dat de houtkachel helemaal aansluit bij jouw interieurstijl. Met een vloerverwarming is het soms wel even opletten met de temperatuurschommelingen door een houtkachel. Maar ook daar zijn prima oplossingen voor. Vraag dit voor de zekerheid even na bij je installateur.

Gezellige sfeer in huis met een houtkachel

Een belangrijk aspect van de houtkachel die we niet genoeg kunnen benoemen, is de looks ervan. Vloerverwarming is vooral in moderne huizen terug te vinden. Ondanks dat deze moderne huizen er tiptop uitzien, mogen er zeker wat huiselijke elementen inkomen. Dit krijg je simpelweg voor elkaar met de houtkachel. De houtkachel zorgt voor een gezellige sfeer in huis, zelfs wanneer deze niet wordt gebruikt. Terwijl de vloerverwarming zorgt voor een stabiele warmte door het hele huis, zorgt het knisperende geluid van het vuur en de warmte voor een uitnodigende sfeer in de woonkamer. We kunnen garanderen dat jouw familie of vrienden nog vaker gezellig met elkaar zijn dankzij de houtkachel.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.