Menu
0
12Jan2022
TV boven de haard ophangen

TV boven de haard ophangen

Je wilt de tv boven je open haard ophangen, kan dat? Het is een aanrader om eerst informatie in te winnen over het ophangen van je tv boven de openhaard of houtkachel. Er zijn namelijk talloze situaties te bedenken van tv’s in combinatie met een open haard. Wij zullen hieronder alvast enkele tips geven over het ophangen van je tv boven de open haard.

Televisie ophangen boven de haard of kachel

Het ophangen van een tv boven een hout gestookte open haard is een moeilijke kwestie. Een hout gestookte open haard geeft heel veel warmte af, waardoor of je tv een ernstig verkorte levensduur zal hebben of het helemaal niet aan te raden is om je tv hierboven te hangen om gevaar tegen te gaan. Laat je hier vooraf goed over informeren als je de situatie en afmetingen precies in kaart hebt.

Bij een gashaard moet de afstand tot een tv minimaal 30 cm bedragen. Een grotere afstand is uiteraard altijd beter om de levensduur van je tv te behouden. Om de hitte enigszins tegen te gaan is het aan te raden om de tv in een nis te plaatsen. Zo wordt de warmte grotendeels tegengehouden en bereikt deze niet direct de tv. De binnenkant van de nis dient dan wel geïsoleerd worden met keramische wol en van een schuine kant te worden voorzien om de hitte te verminderen en zoveel mogelijk langs de tv te laten opstijgen. 

Als het mogelijk is om je gashaard in te bouwen waardoor de warmte ook niet direct de televisie bereikt, is dat ook een mogelijkheid om te zorgen dat je tv veilig boven de open haard kan hangen.

Ook kun je een televisie eenvoudig naast een open haard plaatsen doordat de warmte omhoog gaat in plaats van opzij zal trekken. Zorg dan wel voor een goede luchtafvoer en convectieroosters die de warmte kunnen geleiden. 

TV ophangen boven een elektrische haard kan altijd

Lukt dit allemaal niet en wil je toch een tv boven je open haard? Kies dan voor het plaatsen van je tv boven een elektrische haard. Een elektrische haard geeft een stuk minder warmte af dan bovenstaande haardsoorten en zorgt toch voor de sfeer die een open haard kan bieden. Een nog beter alternatief is natuurlijk om de tv simpelweg ergens anders te plaatsen én gewoon rustig te genieten van de warmte en sfeer van een houtkachel ;)

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.