Menu
0
23Mei2023
Rookkanaal voor een houtkachel buiten

Rookkanaal voor een houtkachel buiten

Zodra de zomer begint genieten we weer van langere avonden. Niet alleen doordat het langer licht blijft, maar ook omdat de temperatuur in de avond een stuk aangenamer wordt. Maar zelfs tijdens de warmste zomerdagen kan het in de avond flink afkoelen. Met behulp van een speciale houtkachel voor buiten geniet je zelfs tijdens de koudere zomeravonden nog volop van jouw tuin. Zet lekker de kachel aan, haal een dekentje erbij en lees een goed boek. Kun jij niet wachten op zo’n avond? Dan hebben we in dit artikel een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet.

Het aansluiten van een rookkanaal voor buiten

Wanneer jij graag wilt genieten van een houtkachel voor buiten, dan is het belangrijk dat je een rookkanaal installeert. Een rookkanaal zorgt ervoor dat de rook die van de kachel komt netjes de lucht in wordt afgevoerd. Doordat de kachel al in de buitenlucht staat zijn de regels voor het rookkanaal voor buiten minder strikt. Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat deze hoog genoeg is. Als deze te kort is zul je zelf of jouw buren te maken krijgen met een hoop rook in de tuin. Dat draagt uiteraard niet bij aan het comfort en de fijne ervaring.

Het plaatsen van een rookkanaal

Er zijn verschillende manieren om een rookkanaal te plaatsen in de tuin. Wanneer jij de houtkachel onder een overkapping zet, dan is het uiteraard belangrijk dat je zorgt dat de rook naar buiten kan via het dak. Het is zeker mogelijk om een rookkanaal te kopen en te laten bevestigen. Veel doe-het-zelvers kiezen er echter ook voor om het zelf te doen. In dat geval moet je een kachelpijp, een dubbelwandig verloopstuk, een dubbelwandig geïsoleerd rookkanaal, een dakdoorvoer en een regenkap aanschaffen.

Informeer de buren

Vergeet niet om voor het aanschaffen van een houtkachel voor buiten contact op te nemen met jouw buren. Ondanks dat het in jouw tuin wordt geplaatst, moet er een rookkanaal van tussen de 2 of 3 meter opkomen. Dit kanaal kan vervolgens vanaf de tuin van de buren te zien zijn. Om problemen in de toekomst te voorkomen is het verstandig om jouw buren vooraf op de hoogte te stellen. Leg vooral ook uit dat een lang rookkanaal alleen maar garandeert dat de rook niet in de tuin van de buren terecht komt. Hoe hoger het rookkanaal, hoe hoger de rookgassen worden afgevoerd in de lucht. Mocht je graag nog meer te weten willen komen over een houtkachel of een kachelpijp voor buiten? Neem dan zeker eens contact op met ons op.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.