Menu
0
24Aug2021
Open haard ombouwen naar een houtkachel? Zo doe je dat!

Open haard ombouwen naar een houtkachel? Zo doe je dat!

Een open haard zorgt met zijn uitstraling voor een mooie sfeer in je woonkamer, echter blijkt dat deze warmtebron voor het opwarmen van je woning minder geschikt is. Het rendement van een open haard ligt gemiddeld tussen de 10 en 20 procent. Dit in tegenstelling tot een houtkachel, waarvan het rendement gemiddeld tussen de 70 en 80 procent ligt.

Dit verschil in rendement tussen de open haard en de houtkachel zorgt ervoor dat veel huishoudens tegenwoordig hun open haard laten ombouwen naar een houtkachel. Met als doel hun huis efficiënter op te kunnen warmen. Toch willen de meesten die authentieke open haard look te behouden. Benieuwd naar hoe een open haard kan worden omgebouwd naar een houtkachel? Lees in deze blog waar je rekening mee moet houden bij het ombouwen van je open haard naar houtkachel.

Beoordeel het rookkanaal 

De eerste stap van het ombouwproces van je open haard naar een houtkachel is het bepalen van de staat van het rookkanaal. Deze stap kun je het beste overlaten aan een kachelspecialist. Een specialist maakt een beoordeling van je rookkanaal, bepaald de nodige aanpassingen die aan het rookkanaal moeten worden gemaakt. Ook geeft een kachelspecialist je advies over het ombouwproces tot houtkachel en het type houtkachel dat je hier het beste voor kunt gebruiken. Heb jij advies nodig? Vraag het onze experts via onze klantenservice.

Inzet houtkachel

Een inzetkachel is een simpele manier om je open haard om te bouwen naar een houtkachel. Een inzet houtkachel kan worden gezien als een losstaande kachel binnen je open haard schouw. Doordat er weinig sloopwerk aan te pas hoeft te komen en gebruik wordt gemaakt van het bestaande rookkanaal kost de installatie van een inzetkachel weinig tijd. Een ander voordeel van de inzetkachel is dat deze in veel verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Hierdoor is er altijd een inzetkachel die bij je open haard schouw en de rest van je interieur past. 

Inbouw houtkachel

Een inbouwkachel is een strak afgewerkte houtkachel die de gehele binnenkant van de schouw opvult. Het installeren van een inbouw houtkachel is ingewikkelder dan de installatie van een inzet houtkachel. Er wordt daarom altijd geadviseerd om hierover advies te vragen aan een specialist. Het plaatsen van een inbouw houtkachel kost daarnaast meer tijd. Dit mede omdat er meer sloopwerk bij de installatie komt kijken. Net als het assortiment van inzet houtkachels is ook het assortiment van inbouw houtkachels zeer gevarieerd. Voor ieder type open haard schouw en iedere interieur smaak is er een inbouw houtkachel te vinden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.