Menu
0
22Aug2023
Kachel plaatsen zonder schoorsteen

Kachel plaatsen zonder schoorsteen

Droom je ervan om een houtkachel in je huis te hebben, maar maak je je zorgen omdat je geen schoorsteen hebt? Gelukkig bestaan er tegenwoordig alternatieven waardoor je toch kunt genieten van een knusse kachel in je huis. Je vraagt je vast af hoe je dit kunt realiseren zonder een traditionele schoorsteen. In dit artikel zullen we je hier meer over vertellen.

Het installeren van een houtkachel zonder schoorsteen

Als je geen schoorsteen hebt in je huis, betekent dit niet dat je geen houtkachel kunt hebben. Hoewel er andere opties beschikbaar zijn, zoals elektrische haarden, begrijpen we dat de authentieke warmte van een echt houtvuur soms onvervangbaar is. Gelukkig kun je ook zonder schoorsteen nog steeds een houtkachel laten plaatsen. Hoe werkt dit? Nadat je de gewenste kachel hebt gekozen, zullen technische adviseurs moeten beoordelen hoe er een speciaal kanaaltraject in je woning kan worden geïnstalleerd. Dit kanaaltraject vervult dezelfde functie als een schoorsteen, maar wordt specifiek ontworpen voor de houtkachel. Dit kan vaak binnen een bestaand kanaal of aan de buitenkant van de gevel.

Beschikbare Opties

Voordat technische adviseurs groen licht geven voor de kachel, houden ze rekening met enkele belangrijke factoren. Het is bijvoorbeeld van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de rookafvoer zo efficiënt mogelijk verloopt. Dit wordt bereikt door de kachel verticaal te plaatsen. Een richtlijn is dat het rookkanaal maximaal twee bochten mag hebben, elk met een buiging van maximaal 45 graden. Als je momenteel een gashaard hebt en deze wilt vervangen door een houtkachel, is het niet gegarandeerd dat het bestaande rookkanaal kan worden gebruikt. 

Het installeren van de Houtkachel

We begrijpen dat het aanleggen van een nieuw rookkanaal als een ingrijpende klus kan overkomen, vooral als het kanaal vanaf de begane grond tot aan het dak moet worden aangelegd. Echter, voor professionals is dit een dagelijkse taak. Veel nieuwbouwwoningen willen de gezelligheid en warmte van een houtkachel ervaren, en bij al deze woningen wordt een speciaal rookkanaal voor de houtkachel geïnstalleerd. Dit wordt keer op keer met succes gedaan. Sterker nog, een nieuw kanaal biedt vaak meer zekerheid voor een veilige afvoer dan een oud kanaal dat mogelijk lekkages vertoont. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van de aangename warmte van je vuur. Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.