Menu
0
05Jan2022
Houtkachel verven: zo maak je jouw kachel als nieuw!

Houtkachel verven: zo maak je jouw kachel als nieuw!

Ben jij in het gelukkige bezit van een houtkachel in jouw woonkamer? Dan wil je hier zeker in de wintermaanden optimaal van kunnen genieten en niet tegen een verweerde of verwaarloosde kachel aan kijken. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw houtkachel er weer uit te laten zien als nieuw. Maar hoe zorg je ervoor dat je jouw kachel weer met een frisse look richting winter helpt? Hieronder geven wij tips om jouw kachel er weer tiptop uit te laten zien richting koning winter.

Maak jouw kachel weer als nieuw met hittebestendige lak

Wil jij de houtkachel verven voor een nieuwe look? Dan kun je het beste kiezen voor hittebestendige kachelverf. Deze hittebestendige lak is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals zwart en diverse bruin- en grijstinten. Schuur de kachel licht op voor het aanbrengen van de lak, maak de kachel vetvrij met een natte doek en plak de delen die niet gelakt moeten worden goed af met tape of plastic. Breng voorzichtig en gelijkmatig dunne laagjes lak op de kachel aan. Spuit niet te lang op dezelfde plek om druppels te voorkomen. Doe dit werk buiten, gezien de schadelijke dampen die er vrij kunnen komen van de lak. Ook hittebestendige verf kun je hiervoor gebruiken en vergt dezelfde voorbereiding. Ook het resultaat is in beide gevallen hetzelfde… Je kachel ziet er weer uit als nieuw!

Mocht je toch geknoeid hebben, los de vlekken dan op met wasbenzine (uiteraard zonder de kachel aan te steken).

Kachelpoets gebruiken

Met dit ouderwets middel breng je een dikke laag zwart vet aan op je kachel. Dit spul breng je aan met een borstel en wrijf je daarna voorzichtig uit met een doek. Dit middel zal zorgen voor een vetlaag op je kachel en kan de eerste keer na het aanbrengen flink stinken als je de kachel weer aansteekt. Echter ziet je kachel er hierna wel weer uit om door een ringetje te halen. 

Er zijn dus twee opties om te zorgen dat jouw kachel er weer gloednieuw uit komt te zien, zonder daar heel veel moeite voor te hoeven doen. Het resultaat zal echter zorgen voor een grote glimlach als jouw houtjes vervolgens weer zachtjes knisperen in jouw opgepoetste of gelakte kachel.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.