Menu
0
13Sep2022
Houtenkachel in serre

Houtenkachel in serre

Een serre is een mooie toevoeging bij de woning. Wat een serre helemaal afmaakt is het plaatsen van een mooie houtkachel. Een haard kan de sfeer in de woning heel mooi opvrolijken. Het geeft een aangename warmte af en het ziet er prachtig uit. Echter zijn er veel regels bijgekomen bij het gebruiken van een haard. De regels maken het lastiger om een haard in een woning te gebruiken. Bij het stoken van een haard komen er veel schadelijke gassen vrij. Het is daarom belangrijk om verantwoord te stoken binnen een woning. 

Soorten haarden

Bij het plaatsen van een haard heb je een aantal keuzes die je kunt nemen. Zo zijn er open haarden, houthaarden en gashaarden. Deze haarden laten allemaal rookgassen vrij die niet in de woning mogen blijven hangen. Voor het gebruiken van een haard in de serre is het daarom altijd nodig om een rookkanaal aan te leggen. Het rookkanaal zorgt ervoor dat de gassen tijdens het stoken veilig de woning kunnen verlaten. Afhankelijk van de woonsituatie zijn er verschillende rookkanalen. Zo kan er bijvoorbeeld een schoorsteen gebruikt worden, maar het kan ook een simpele pijp zijn waar de rookgassen door ontsnappen. Het is belangrijk dat het rookkanaal op een goede manier wordt aangelegd. Wanneer dit niet het geval is, kunnen rookgassen blijven hangen rond de woning en zelfs bij de buren blijven hangen. Let op: informeer bij het aansluiten van een rookkanaal altijd een erkend installateur.

Overlast bij het stoken

Bij het stoken is het belangrijk dat het niet voor overlast verzorgd. Daarom moet er met veel zaken rekening gehouden worden. Er zijn een aantal regels waaraan een haard en een schoorsteen moet voldoen om het te mogen gebruiken. Het is de bedoeling dat het rookkanaal de gassen ver van de woning af kan voeren. Daarvoor moet de schoorsteen hoog genoeg zijn of er moet gebruik worden gemaakt van een ventilator. Zorg ervoor dat het rookkanaal professioneel wordt aangelegd zodat je er verzekerd van bent dat het goed werkt. 

Voor de kachel zelf zijn er ook een aantal regels waaraan gehouden moet worden. Een kachel kan namelijk vervuilend zijn voor de natuur. Het is daarom belangrijk dat een kachel aan een aantal eisen voldoet om het te mogen gebruiken. Deze eisen liggen bij de fabrikant. Jij kunt er zelf vrijwel niets aan doen. Een kachel moet een bepaald rendement hebben om het te mogen gebruiken. Het rendement is de warmte die wordt gewonnen bij het stoken van de kachel. Een hoger rendement zorgt ervoor dat een grotere ruimte verwarmd kan worden en dat er minder schadelijke stoffen in de atmosfeer terecht komen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.