Menu
0
27Oct2021
Buitenkachel met pijp

Buitenkachel met pijp

Wat zijn de voordelen van een buitenkachel met lange pijp?

Voor extra warmte in je veranda, tuinhuis of blokhut is een buitenkachel of vuurkorf met pijp ideaal. Met een tuinkachel kun je ‘s avonds nog langer in de tuin blijven zitten, zonder dat je het koud hoeft te hebben. Met een buitenkachel kun je langer genieten van het buitenleven.

Daarnaast draagt het vlammenspel van een buitenkachel bij aan de sfeer. Met het knisperende hout, het vlammenspel en de warmte creëer je meteen een gezellige inrichting in je veranda of tuinhuis. 

Het grote voordeel van de lange pijp is dat het goed trekt, waardoor je geen last hebt van rook dat blijft hangen onder je overkapping. In onze webshops vind je tuinkachels en kachelpijpen waarmee je zelf een goede houtkachel kunt plaatsen in je veranda, overkapping of tuinhuis. Ga je zelf het rookkanaal maken? Hou er dan rekening mee dat je het rookkanaal minimaal 3,5 meter lang moet zijn.

Buitenkachel met pijp kopen: waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een houtkachel voor buiten met pijp, dan heb je de keuze uit verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een vuurkorf met pijp, tuinkachel met pijp of een houtkachel met volledig rookkanaal. Wat is de beste optie? En waar moet je op letten?

    • De juiste lengte van de pijp. Bij het kopen van een buitenkachel is het belangrijk om te letten op de lengte van het rookkanaal. Een lange pijp zorgt ervoor dat het rookkanaal genoeg trekt, waardoor je geen last hebt van het rook. Bij het zelf aanleggen van een rookkanaal is het belangrijk om minstens 3,5 meter aan kachelpijp aan te houden.
    • Kies het juiste materiaal. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat een buitenhaard van het juiste materiaal gemaakt moet zijn. Om te voorkomen dat de haard wordt aangetast kun je het beste kiezen voor staal en gietijzer.
    • Brandstof. Bij het kiezen van een buitenkachel heb je de keuze uit houtkachels en pelletkachels. Met een houtkachel geniet je van een prachtig vlammenspel en het geluid van knisperend hout. Terwijl pelletkorrels langer blijven branden en milieuvriendelijker zijn.

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.