Menu
0
19Apr2021
Houtkachel onder uw overkapping

Houtkachel onder uw overkapping

Wilt u langer onder uw veranda kunnen genieten van het buitenleven? Het installeren van een houtkachel onder uw overkapping zorgt ervoor dat u ook tijdens frissere lente- en zomeravonden kunt genieten van uw tuin. Naast prettige warmte zorgt een houtkachel ook voor extra sfeer onder uw overkapping of veranda. Wilt u weten waar u op moet letten bij het kiezen van een houtkachel? Of hoe u de kachel kunt installeren onder uw overkapping? U leest het in onderstaande blog.

Welke houtkachel is het meest geschikt?

Tegenwoordig zijn de meeste houtkachels geschikt om te plaatsen onder een overkapping. Toch speelt de mate waarin uw overkapping de houtkachel beschermd een belangrijke rol. Is uw overkapping aan meerdere zijden open? Of is alleen de voorkant open? Wij adviseren om te kiezen voor een van onze verandakachels

Houtkachel onder de overkapping installeren

Om een houtkachel onder uw overkapping te plaatsen is het van groot belang om het rookkanaal op een veilige manier te installeren. Gaat het rookkanaal door het dak? Dan biedt een dubbelwandige kachelpijp alleen onvoldoende bescherming. Door de hoge temperaturen ontstaat er brandgevaar bij brandbare materialen, zoals het hout in het dak van uw overkapping. Kies bij dak doorvoer altijd voor dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen

Om het rookkanaal veilig te installeren is het van belang om de kachelpijp op het punt waar deze door het dak gaat extra af te schermen met brandwerend materiaal. Zorg daarnaast ook voor voldoende afstand tussen het rookkanaal en het brandgevoelige materiaal. Let erop dat het plaatsen van een houtkachel onder uw veranda valt onder het Bouwbesluit, waardoor er aan bepaalde richtlijnen voldaan moet worden.

Veilig en verantwoord stoken

Ook buiten is het belangrijk om net als binnen erop te letten dat uw veilig en verantwoord stookt. Het plaatsen van een houtkachel in de tuin maakt hem nog geen allesbrader. Om verantwoord te stoken is het essentieel om droog haardhout als brandstof te gebruiken. Lees hier meer over de juiste manier om haardhout te drogen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.