Menu
0
17Aug2021
10 redenen om een houtkachel aan te schaffen

10 redenen om een houtkachel aan te schaffen

1: Een houtkachel brengt warmte en sfeer in je woning

Het plaatsen van een houtkachel in je woonkamer zorgt voor een gezellige en knusse uitstraling. In de koude wintermaanden is er niets zo sfeervol als een knisperende haard. Veel mensen schaffen daarom tegenwoordig een houtkachel aan om hun huiskamer net dat beetje extra warmte en gezelligheid te geven. 

2: Een houtkachel bespaart

Naast dat een houtkachel die gezelligheid in je huiskamer biedt die er nu misschien mist, zorgt het ook voor een goede temperatuur in uw woonkamer. Een houtkachel is ideaal om snel en gemakkelijk uw huis op te warmen, dit zonder dat hier hoge stookkosten aan verbonden zijn. De verwarming kan daarmee een aantal standjes omlaag en dit is zeker goed voor de portemonnee. 

3: Een houtkachel past in ieder interieur

Doordat de populariteit van houtkachels de laatste jaren sterk is toegenomen, bestaat er een groot aanbod van verschillende kachel modellen. Modellen variëren van traditionele naar hypermodern. Hierdoor vind je altijd een kachel model die bij jouw en je huis/inrichting past. 

4: Een houtkachel heeft een hoog rendement 

Houtkachels hebben een hoog rendement. In vergelijking met een open haard, waarvan het rendement tussen de 10 en 20 procent ligt, ligt het rendement van een houtkachel tussen de 60 en 80 procent. Dit houdt in dat er weinig warmte verloren gaat en dat ondanks de vele warmte die van een houtkachel afkomt de emissie door de schoorsteen minimaal is. 

5: Een (ECO) houtkachel zorgt voor minimale emissie en luchtvervuiling

Door de richtlijnen die de Europese Unie stelt aan energieverbruik zijn houtkachels de afgelopen jaren steeds klimaatvriendelijker geworden. Nieuwere houtkachel modellen bevatten vaak een cleanburn technologie. Dit houdt in dat deze houtkachels schoner verbranden, waardoor minder roetdeeltjes door de schoorsteen terecht komen in de lucht. 

6: Een houtkachel zorgt ervoor dat je duurzaam stookt

Met een houtkachel stook je op hout. Hout is een duurzame warmtebron. Wanneer een boom gekapt wordt, kan er op diezelfde plek een nieuwe boom worden geplant. Op deze manier is deze warmtebron steeds te vernieuwen. 

7: Een houtkachel is relatief goedkoop om aan te schaffen

De aanschafprijs van een houtkachel ligt in vergelijking met andere watervoorzieningen, zoals een gaskachel, lager. Het is daarmee een ideale duurzame investering voor mensen die wat minder te besteden hebben. 

8: Een houtkachel maakt gebruik van een goedkope brandstof

Het kopen van droge houtblokken voor direct gebruik, is in vergelijking met andere warmtebronnen goedkoop. Ook kun je ervoor kiezen om niet gedroogd hout te kopen. Dit type hout is in aanschaf nog goedkoper dan gedroogd hout, maar kun je niet direct gebruiken. Het is belangrijk om een goede haardhout opslag te hebben waar dit hout kan drogen. Als laatste kun je er ook voor kiezen om zelf hout te sprokkelen. Deze optie is het goedkoopst, maar ook dit hout kun je niet direct opstoken. 

9: Een houtkachel verbruikt minder brandstof

Doordat je bij een houtkachel de toevoer van zuurstof kan regelen, kun je bepalen hoe hard je het hout erdoorheen stookt. Is je huis op temperatuur? Dan kun je ervoor kiezen om minder zuurstof toe te laten. De houtkachel stookt dan minder hard, waardoor je minder snel nieuw hout moet toevoegen. Het houtverbruik van een houtkachel is daarmee veel lager dan bij een open haard. 

10: Een houtkachel verhoogt de waarde van je huis

Zowel bij een koop als huurwoning is het aanschaffen van een houtkachel in het voordeel van de koop of huurprijs van de woning. Wanneer een woning beschikt over een houtkachel kan dit de prijs zelfs tot 5% doen stijgen. Vele kopers/huurders zien een houtkachel als een pluspunt, waardoor zij meer geneigd zijn om een hogere prijs te betalen. Op een koop of huursom kan een houtkachel je daarmee duizenden euro’s opleveren. 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.