Menu
0
22Jun2021
Overkapping inrichten? 8 ideeën voor een gezellig inrichting!

Overkapping inrichten? 8 ideeën voor een gezellig inrichting!

Wil je maximaal genieten van je overkapping? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de inrichten van je overkapping. De inrichting bepaald namelijk voor een groot deel de sfeer, warmte en het comfort. Je overkapping inrichten? Doe inspiratie op met onderstaande ideeën voor een gezellige inrichting!

1. Kies de juiste meubels

Hou je ervan om heerlijk in de tuin te liggen of samen met vrienden iets te drinken? Dan is een comfortabele loungeset een absolute must. Met een loungeset maak je van de overkapping een plek waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Hou jij ervan om samen met vrienden of familie gezellig en lang te tafelen? Dan mag een eettafel met stoelen niet ontbreken onder je overkapping. Bij genoeg ruimte kies je natuurlijk voor een loungeset en een eettafel.

2. Plaats een verandakachel

Het plaatsen van een verandakachel onder je overkapping zorgt ervoor dat je het “buitenleven seizoen” verlengd. Een houtkachel onder je overkapping zorgt niet alleen voor warmte, maar geeft ook extra sfeer. Er is niets zo rustgevend als onder je terrasoverkapping genieten van het vlammenspel en knisperend hout. In ons assortiment hebben we meerdere houtkachels die geschikt zijn om onder je overkapping te plaatsen.

3. Leg een mooie vloer

Om de inrichting van je overkapping helemaal af te maken mag een stijlvolle vloer niet ontbreken. Bij het kiezen van een vloer adviseren wij om te zorgen voor contrast met de wanden en het dak. Veel mensen kiezen voor keramische tegels onder hun overkapping. Deze tegels zijn slijtvast, maatvast en krast niet. Ideaal om meubels op te plaatsen.

4. Sfeervolle verlichting

Het plaatsen van functionele en sfeervolle verlichting onder je overkapping zorgt ervoor dat je ook in de avonduren kunt genieten van je tuin. Vaak wordt er gekozen voor wandverlichting, dit geeft een sfeervol effect en is bovendien ook functioneel. Extra sfeer toevoegen aan je overkapping? Hang dan een led snoer met gele lampjes op.

5. Hottub

Heb je genoeg ruimte en ben je een liefhebber van wellness? Dan is de overkapping een ideale plek om een hottub of jacuzzi te plaatsen. Voor veel levensgenieters is het hebben van een hottub in de tuin een grote droom. Bij het plaatsen van een hottub is het van belang dat je dit doet op een stevige ondergrond. Het gewicht van een hottub gevuld met water kan oplopen tot ruim 1500 kilo. Om deze veilig te plaatsen kan je het beste kiezen voor een terras van steen.

6. Heerlijke werkplek

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Je overkapping inrichten als werkplek biedt in de zomermaanden de mogelijkheid om tijdens het werk te genieten van het buitenleven. Er is niets zo lekker als in alle rust te werken onder je overkapping. Uiteraard is het wel van belang om een comfortabele werkplek te creëren. Zorg voor een goede stoel, bureau en een stroompunt in de buurt.

7. Creëer een buitenkeuken

De tuin wordt steeds vaker gebruik als extra leefruimte. Dezelfde gemakken als in huis mogen dan ook niet ontbreken. Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in de tuin waaronder je lekker buiten kunt eten. Het installeren van een buitenkeuken ziet er niet alleen gaaf uit, maar laat je ook genieten van outdoor cooking.

8. Aankleden met accessoires

Accessoires zijn onmisbaar voor een gezellige sfeer in je overkapping. Zo zijn sierkussens, wandversiering, kaarsen en een vloerkleed een must om een sfeervolle inrichting te creëren. Aankleden met accessoires geeft direct warmte en gezelligheid, waardoor je het tuinkamer effect krijgt. Ook een heerlijk dekentje mag niet ontbreken. Ideaal voor als het kouder wordt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.