Menu
0
30Sep2021
Welke kleine houtkachel is geschikt voor mijn tuinhuis?

Welke kleine houtkachel is geschikt voor mijn tuinhuis?

Wat is de ideale houtkachel voor in mijn tuinhuis?

In de meeste tuinhuisjes heb je beperkt de ruimte, waardoor een kleine houtkachel een absolute must is. Gelukkig zijn wij dé specialist in kleine houtkachels, waardoor je in onze webshop altijd de ideale houtkachel kunt vinden. Het grote voordeel van een houtkachel is dat deze voor warmte en sfeer zorgt. Uiteraard is er geen stroomaansluiting in het tuinhuis nodig. Met een kleine houtkachel in je tuinhuis creëer je direct een warme en gezellige inrichting.

Rookkanaal voor een tuinhuis aanleggen

Men denkt vaak dat het rookkanaal voor een tuinhuis, blokhut of veranda minder nauw komt dan een rookkanaal binnenhuis. Vaak wordt er gekozen voor een goedkope oplossing. Echter is het juist ontzettend belangrijk om bij een brandbare constructie, zoals een tuinhuis, te werken met duurder materiaal. Voor het aanleggen van een veilig rookkanaal in je tuinhuis is een dubbelwandige kachelpijp essentieel. Onderstaand materiaal heb je nodig om een rookkanaal voor een houtkachel in je tuinhuis aan te leggen:

  • Voor het zicht bijvoorbeeld een dikwandige kachelpijp tot 20 cm onder het plafond
  • Dubbelwandige RVS kachelpijp voor door het dak
  • Daksteun voor aan de onderzijde van het dak
  • Dakdoorvoer om door het dak te gaan
  • Regenkap of trekkap

Wij adviseren altijd om minstens 3,5 meter rookkanaal aan te houden voor een goede trek. Bij een open tuinhuis, blokhut of veranda kun je kiezen voor een korter rookkanaal. Eventuele rook die blijft hangen is minder storend in de open lucht. Tot slot is het ontzettend belangrijk om kachel en rookkanaal op ten minste 25 centimeter afstand van de wand te plaatsen.

Bestel een kleine houtkachel voor je tuinhuis

Overtuigd om een houtkachel in je tuinhuis te installeren? Dan wordt het tijd om een houtkachel in ons assortiment uit te zoeken. Je hebt keuze uit tientallen kleine houtkachels van topkwaliteit. Bovendien kun je ook bij ons terecht voor alle benodigde materialen. Heb je advies nodig? Stel gerust al je vragen aan onze kachelspecialisten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.