Menu
0
30Mei2023
Gaskachel ombouwen naar een houtkachel

Gaskachel ombouwen naar een houtkachel

Heb jij momenteel een gaskachel in jouw woonkamer staan en wil je deze graag vervangen voor een houtkachel? Dan is dat zeker mogelijk. Ondanks dat de nieuwbouwwoningen tegenwoordig gasvrij worden gemaakt, hebben veel oudere huizen nog een gaskachel in de woonkamer staan. Doordat de gasprijzen in de laatste jaren flink omhoog zijn gegaan en mensen daarom niet veel gebruikmaken van de gaskachel, zijn veel eigenaren op zoek naar een alternatief. Eén van deze alternatieven is om de gaskachel naar een houtkachel te bouwen. 

Waarom een gaskachel laten ombouwen?

Er zijn verschillende redenen waarom men van de houtkachel af wil. De eerste reden heeft vaak te maken met de kosten. Een gaskachel verbruikt namelijk veel gas. Met de huidige gasprijzen kunnen veel huishoudens het niet zomaar veroorloven om de gaskachel ’s avonds op de bank aan te zetten. Dat is zonde en triest. Door het te vervangen door een houtkachel geniet je van natuurlijk vuur dat goedkoper is. Veel mensen vinden het ook een groot voordeel dat een echte houtkachel veel meer sfeer geeft. Het is immers een echt vuur. 

Bereid jezelf goed voor

Voordat je halsoverkop aan de klus begint, is het van groot belang om je goed voor te bereiden. Heb jij destijds een gaskachel laten installeren? Ga dan op zoek naar informatie waarin staat hoe de gaskachel destijds is geïnstalleerd. Hetzelfde geldt voor wanneer je pas het huis hebt gekocht. Vraag in dat geval via bijvoorbeeld de makelaar op of er informatie beschikbaar is over de installatie. Aan de hand van deze informatie weet je beter wat er moet gebeuren om de gaskachel te verwijderen. Ook weet je aan de hand van mogelijke tekeningen welke houtkachels mogelijk in de plaats kunnen komen. Kijk vooral ook naar de diameter van het rookkanaal en of dat voldoende is. Twijfel? Direct een installateur bellen voor een afspraak. 

Het installeren zelf doen of niet?

De vraag die veel mensen hebben is of ze zelf de nieuwe houtkachel kunnen installeren of dat dit door een professional moet worden gedaan. Wij raden aan om dit altijd door een expert te laten uitvoeren. Om de houtkachel veilig te gebruiken moet de rook veilig naar buiten worden geleid. Wanneer een erkende installateur de kachel installeert, hoef jij je geen zorgen te maken over mogelijk brandgevaar zoals een schouwbrand.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.