Menu
0
10Jan2023
Gashaard vervangen voor een houtkachel

Gashaard vervangen voor een houtkachel

Ben jij aan het nadenken om jouw gashaard te vervangen voor een houtkachel? Dit is zeker een slimme zet. Het hebben van een kachel in huis is heerlijk tijdens de koude winterdagen. Door de hoge gasprijzen van deze tijd is het helaas steeds minder budgetvriendelijk om deze haard te gebruiken. Het is zonde om een haard in huis te hebben die je eigenlijk niet kan gebruiken. Steeds meer mensen zijn er daarom over aan het nadenken om de gashaard om te bouwen tot een houtkachel. Dit is namelijk zeker een mogelijkheid. In dit artikel leggen we je meer uit over deze stap.

Het vervangen van de gashaard

Steeds meer huishoudens zijn op weg naar verduurzaming. Wellicht heb jij al zonnepanelen op jouw dak geplaatst of wellicht heb jij al extra isolatie aangebracht over de jaren heen. Een van de volgende stappen die huishoudens willen maken, is het onafhankelijk worden van gas. Wanneer jij een gashaard hebt, ben je daarom wellicht op zoek naar alternatieve waar geen gasgebruik bij komt kijken. Een van de meest effectieve manieren om jouw haard te behouden zonder het gebruik van gas, is door het om te bouwen tot een houtkachel. Er zijn enkele punten waar je op moet letten.

Dit zijn de eisen voor een houtkachel

Uiteraard kan je niet zomaar jouw gashaard omtoveren tot een houtkachel. Er zijn enkele punten waar jij rekening mee moet houden. Analyseer goed de schouw en kachel pijp die er in jouw woning zit om te kijken of er al een bestaande route is die de houtkachel kan nemen. Uiteraard dien je ook na te gaan of je kachelpijpen wel geschikt zijn voor een houtkachel. De gasleiding moet vervolgens worden afgedopt. Gelukkig kan je vertrouwen op de expertise van installateurs wanneer het gaat om het aanleggen of maken van de nieuwe kanaal voor de rook. Door aan deze eisen te voldoen kan jij zorgeloos en veilig gebruik maken van jouw houtkachel.

Is het een goedkoper alternatief?

De reden dat de meeste huishoudens weg willen van gas, is gerelateerd aan de hoge gasprijzen op dit moment. Voordat jij jouw gashaard omtovert tot een houtkachel is het dus waardevol om te weten of het daadwerkelijk een goedkoper alternatief is. Over het algemeen is de prijs van het hout goedkoper dan de prijs die je betaalt tijdens het gebruik van gas. Als je echter op zoek bent naar een meer specifieke en op maat gemaakte berekening, dan kun je terecht bij een van de vele providers van houtkachels. Zij kunnen je meehelpen in het inschatten van de prijs die je besteed in het stoken van hout. Ook kunnen zij je inlichten over mogelijke kosten die er komen kijken bij het aanbrengen van de kachelpijp in jouw huis.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief. Krijg direct 5% korting op alles

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.